Na zaječarskom skveru MATURANTI PRVI PUT PLESALI UZ KRALJEVO KOLO
HomeHome > News > Na zaječarskom skveru MATURANTI PRVI PUT PLESALI UZ KRALJEVO KOLO

Na zaječarskom skveru MATURANTI PRVI PUT PLESALI UZ KRALJEVO KOLO

Jul 10, 2023

Zaječarski maturanti odigrali su na gradskom trgu tradicionalni maturantski ples, ovaj put u sopstvenoj organizaciji. Na ovaj način su i simbolično obeležili završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Pre plesa prisutnima se obratila učenica Jovana Jovanović, član Saveta za mlade.

„Ovim plesom maturanti će pokazati jedinstvo i slogu. Maturanti, ovo je vaš dan da proslavite sve ono što ste postigli, da nagradite sebe za sve napore uložene tokom godina“, istakla je Jovana.

Generacija maturanata 2019-2023. je prvi put plesala uz Kraljevo kolo, a veselje je okončano na upečatljiv način, kada se na zaječarskom skveru razvilo veliko i veselo vlaško kolo.

Manifestacija je održana iz dva dela, poštom nastradalima u tragedijama koje su zadesile Srbiju i porukom plesa da život treba da se nastavi i da treba razmišljati o novim generacijama koje dolaze.

Zaječarski maturanti su od 2007. do prošle godine učestvovali u akciji Evropa pleše – „European Quadrille Dance Festival’’. Ove godine odluka učeničkih parlamenata, Kancelarije za mlade i Gradske uprave je da se ova manifestacija organizuje u sopstvenoj režiji.

Prisutni učenici, roditelji, nastavnici i ostali građani odali su minutom ćutanja poštu žrtvama stradalim u Beogradu i Mladenovcu. Maturanti su pustili i bele balone za večni spokoj stradalih.

Nakon toga učenici su u centru grada položili ruže, a počast stradalima odao je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.